Foto: NFG
Foto: NFG

Maandagmorgen gebeurde op de Meensesteenweg te Moorslede een zwaar verkeersongeval, waarbij 1 gewonde viel. Dat gebeurde toen de bestuurder – die uit de richting van Menen kwam en de Meensesteenweg volgde richting Roeselare – op een gegeven moment diende uit te wijken voor een postwagen die links en rechts kranten aan het bedelen was. Door dit uitwijkmaneuver verloor de bestuurder de controle over het stuur, waardoor het voertuig over de kop ging en op zijn dak tot stilstand kwam. De bestuurder zat door de klap gekneld in het voertuig en diende door de toegesnelde brandweerposten van Roeselare en Moorslede uit zijn hachelijke positie te worden bevrijd. Nadat het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toegediend kreeg door de MUG-Ieper, werd deze gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de postwagen reed aanvankelijk gewoon door, maar kon even later gevat worden en werd meegenomen voor verhoor. Door het ongeval was er gedurende enige tijd verkeershinder ter hoogte van het ongeval.