Foto NSK
Foto NSK

Na 15 jaar terug afscheid te hebben genomen van hun fans zijn de Antwerpse Strangers weer terug.  Niet met een nieuw nummer maar wel met een gloednieuw boek over hun eigen carrière.   Dat zaterdagnamiddag Nest, John, Alex en Bob of anders gezegd de Antwerpse Strangers te gast waren in het Ring Shopping center Noord was ook duidelijk hun fans niet ontgaan gezien deze reeds een uur voor de signeersessie aanvatte  stonden aan te schuiven voor de Standaard Boekhandel waar het viertal hun nieuwe boek kwam handtekenen.  ‘We blikken met de groep terug op een mooie carrière’, vertelt Nest Adriaenssen die in 1976 de groep kwam vervoegen,’ In totaal brachten we met the Strangers een 460 nummers op de markt waarvan 36 liedjes een eigen versie waren van een Eurosonghit.  Slecht van een winnend Eurosongnummer mochten we geen eigen versie uitbrengen en dat was van  J’ aime la Vie van Sandra Kim. Nadat het songfestival was afgelopen doken we meteen de studio in om onze eigen versie op te nemen.  Voorafgaand aan het Eurosong maakten we van elk nummer die kans maakte om te winnen een eigen versie die dan binnen de week nadat het winnend nummer bekend raakte in de winkel lag.  Met ons boek die een eigenzinnige kijk is op 60 jaar geschiedenis blikken we nog een laatste keer terug op de prachtige tijd die we kenden met The Strangers.  Het boek werd  geïllustreerd met vele en vaak onuitgegeven foto’s en tevens ook al onze liedjesteksten.’  Nadat The Strangers ophielden te bestaan werd later wel nog een Feuilleton over hen gemaakt die te zien was via VTM.