Foto NSK
Foto NSK

Pieter Denoulet (34) uit Kortrijk is klaar voor zijn deelname aan de Special Olympics in Brussel die vanaf donderdag 14 mei plaatsvinden.  Naast hem stuurt ‘de branding’ uit Heule ook nog 43 andere deelnemers met een verstandelijke beperking richting Brussel die er zullen uitkomen in elf verschillende disciplines. Voor Pieter is het reeds zijn zevende deelname na enkele jaren van afwezigheid.  Tijdens de vorige edities van de Special Olympics waar hij aan deelnam was Pieter te zien in het badminton waar hij tot driemaal toe goud wist te behalen.  ‘Dit jaar gooi ik het over een andere boeg en ruil ik het badminton in voor de discipline zwemmen’, vertelt Pieter,’Toen ik hoorde dat er terug Special Olympics waren heb ik mij spontaan bij de Branding gaan aanmelden om zo mijn deelname aan de spelen te verzekeren.’ Naast Zwemmen en badminton is Pieter ook nog actief als kunstenaar bij het Atelier Creatieve Expressie en medewerker van de drie wijzen beiden in Kuurne gevestigd. ‘Donderdag is voor mij de grote dag gezien ik dan mijn eerste wedstrijd zwem’, gaat Pieter verder,’ Mijn eerste wedstrijd gaat over 33 meter.  Zaterdag aanstaande kom ik dan nogmaals in actie, dan op de 66 meter schoolslag.’  Aan de Special Olympics die dit jaar in Sint-Pieters-Woluwe doorgaan nemen iets meer dan 3300 deelnemers deel.