Foto NSK
Foto NSK

Wevelgem Airport kreeg op Hemelvaartsdag de Belgische primeur om een nieuw hypermodern reis/sportvliegtuig voor te stellen.  ‘Het nieuwe toestel is afkomstig uit Slovenië en mag het reis/sportvliegtuig van de toekomst worden genoemd’, vertelt Jaap-Jan Ferweda van het Nederlandse bedrijf Ifly.  ‘Dat we Wevelgem Airport aandoen op de Benelux-demo-tour van dit nieuwe toestel is niet zomaar toeval.  Het is een mooie luchthaven met heel wat mogelijkheden en tevens ook heel centraal gelegen.  We overwegen zelfs om ook op Wevelgem Airport een filiaal van ons bedrijf te gaan vestigen.  Dit gaat echter om een testmodel gezien het eerste toestel met een hybride of een elektrische motor pas in 2018 op de markt komt.”  Wie dit nieuwe toestel nog wil bewonderen kan dit nog doen tot donderdagavond op het tarmac van de Wevelgemse luchthaven.  Zaterdag aanstaande is het toestel ook te bezichtigen op de jaarlijkse Antwerp Stampe & Ercoupe Fly In die gehouden wordt op het vliegveld van Deurne bij Antwerpen.