Vives zet mama-studentes in de bloemetjesHogeschool VIVES heeft vandaag vijf moeders- studenten die les volgen bij hen in de bloemetjes geplaatst.   Gezien maar liefst 80 procent van de afstandsstudenten die studeren aan de school vrouwen zijn, waarvan een overgroot deel de studie combineert met de zorg voor een gezin wilde hogeschool VIVES hun moeders-studenten op moederdag eens extra in de kijker plaatsen.  Via een fotowedstrijd die werd georganiseerd door de school wist Sabrina Dezitter (27) uit Moorsele zich als winnares te onderscheiden. Het was algemeen directeur Joris Hindryckx die haar een bezoekje bracht en persoonlijk de tablet overhandigde bij haar thuis die ze won.  Uiteraard hoorde daar ook een ruiker bloemen bij.  Ook vier andere studentes die studeren bij Vives kregen eveneens  een ruiker bloemen aangeboden door de hogeschool.  Wie wilde deelnemen aan de wedstrijd diende naast student bij Vives te zijn ook een foto aan de school te bezorgen met daarop hun kroost.

15 jaar geleden startte het toenmalige KATHO als eerste in Vlaanderen een lerarenopleiding lager onderwijs via afstandsonderwijs. Anderhalf decennium later volgen 2 800 studenten uit heel Vlaanderen aan Hogeschool VIVES, zoals KATHO en KHBO samen intussen heten, één van 26 afstudeerrichtingen via onderwijs op afstand. Daarmee is de hogeschool uniek én koploper in Vlaanderen.