NSK_debranding_SO_persWoensdagnamiddag zijn aan de Ringlaan in Heule de 44 atleten vertrokken die tijdens het Hemelvaartweekend deelnemen aan de Nationale Special Olympics voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Samen met de begeleiders en vrijwilligers vormen ze een groep van 70 personen.  Het doel van de Special Olympics is dat zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking kunnen sporten en zich meten met evenwaardige tegenstanders. Door te sporten werken de atleten niet alleen aan hun conditie, maar versterken ze ook hun zelfvertrouwen en hun sociale vaardigheden. Omdat deelnemen belangrijker is dan winnen, kennen de competities in de Specials geen traditioneel uitschakelingssysteem. De 3.300 atleten worden op basis van hun leeftijd, geslacht en prestatieniveau in gelijke reeksen verdeeld. Van donderdag t.e.m. zaterdag sporten zij op zes locaties en in 17 disciplines in de rand van Brussel.  In ‘de branding’ in Heule wordt het hele  jaar door getraind op diverse sporten, niet alleen intern maar ook buiten de voorziening.  De Special Olympics starten woensdagavond met een openingsceremonie in Sportcity te St-Pieters-Woluwe. Enkele atleten  van de Branding (Benito Delrue, Filip Nuttens en Dirk Blondeel) kregen de eer om mee te doen aan de Torch-run, een looptocht van 28km met het Olympisch vuur.