Foto: David K.
Foto: David K.

Zondagmorgen omstreeks 5u raakte aan de Mesenweg te Waasten een motorrijder levensgevaarlijk gewond bij een zwaar verkeersongeval. De motorrijder, die uit de richting van Ieper kwam en de Mesenweg volgde in de richting van Ploegsteert, merkte de geplaatste signalisatie en nadars te laat op en reed aan hoge snelheid hierop in. Die signalisatie en nadars waren er geplaatst om het verkeer erop te wijzen dat het centrum van Mesen omwille van de jaarlijkse rommelmarkt volledig afgesloten is voor alle verkeer. Gezien de brandweer even verderop aanwezig was om in te staan voor de veiligheid op de jaarlijkse antiekmarkt, snelden deze meteen ter hulp om de eerste zorgen toe te dienen aan de onfortuinlijke motorrijder. Dat de klap enorm moet geweest zijn bewijst het feit dat één van deze nadars meer dan 200m weggeslingerd werd. Ook de motor van het slachtoffer schoof verder en kwam tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer werd door de klap meters weggeslingerd en werd pas even later door de toegesnelde brandweerlui gevonden tegen een houtstapel aan de zijkant van de weg. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend, waarna hij in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht werd. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.