Schoorsteenbrand in Roeselare
Foto: PHD

Op zondag over de middag merkten de bewoners van een rijwoning aan de Laagstraat een brandgeur op in hun woning. Wanneer ze polshoogte gingen nemen buiten was een duidelijke rookontwikkeling merkbaar ter hoogte van de schoorsteen van de woning. Daarop belde de bewoners meteen de brandweer. Wanneer de Roeselaarse brandweer ter plaatse kwam werd geopteerd de brand vanuit twee posities aan te vallen. De eerste positie bedroeg van bovenaf via de ladderwagen. Daar liet men een zogenaamde schoorsteenborstel in de schoorsteenschacht zakken, in de hoop het brandend materiaal los te krijgen. De tweede positie bedroeg in het huis. Wanneer het brandend materiaal los kwam werden de brandende delen geblust met een kleine hogedrukstraal om waterschade tot het minimum te herleiden. Uiteindelijk werd de gehele kachelinstallatie gedemonteerd en werden de laatste smeulende resten geblust en verwijderd. Na een klein uurtje keerden de brandweermannen terug naar de kazerne, er vielen geen gewonden. De woning zelf heeft kleine water en rookschade. De oorzaak lag bij smeulende resten die in de elleboog van de kachel lagen en die een kleine kettingreactie te weeg brachten.