Studio's radio WasabiFM
Foto: Rudi M

Binnenkort start radio Wasabi zijn uitzendingen op de FM band. Radio Wasabi startte officieel op zaterdag 23 augustus 2014. Het station is tot op heden enkel te horen via internet stream maar daar komt binnenkort verandering in. James Vanwalleghem, Danny Vandyck en Jan Van Beveren zijn de drijvende krachten achter dit nieuw station. Alle drie hebben ze tientallen jaren ervaring in de sector. Naast radio via het internet is het zeker een grote meerwaarde om ook via FM te kunnen luisteren. Een groot deel van de radio ontvangers kunnen namelijk geen internetstations ontvangen. Door op FM de uitzendingen te kunnen aanbieden krijgen we in één klap een grote meerwaarde. Wasabi nam de VZW over van radio Happy FM uit Zwevegem. Op de 105,7 Mhz zal dus binnenkort het signaal te horen zijn van Wasabi. Uiteraard blijft het signaal via internet gewoon doorlopen want uit de statistieken blijkt dat we nogal wat luisteraars hebben buiten ons FM bereik. Ook in Nederland wordt er gretig geluisterd naar Wasabi.

Bij de start in 2014 werd een locatie gebruikt in Kuurne. Momenteel wordt alles in het werk gesteld om de studio’s te verhuizen naar Zwevegem. In tegenstelling tot tal van internet radio’s worden bij Wasabi de radioprogramma’s in het weekend live gebracht. Dit heeft volgens James  een mooie interactie met het luisterend publiek. Het internet heeft je de mogelijkheid om wereldwijd mensen te bereiken en dit kraakvrij. Het nadeel, je bent genoodzaakt een internet verbinding bij de hand te hebben maar met de vele vrije WiFi verbindingen mag dit de dag van vandaag niet veel problemen geven. Wasabi kan trouwens ook via smartphone beluisterd worden. Het gekozen format loopt tussen dat van gekende zenders Q-Music en Joe FM. In het begin wordt tijdens de week enkel muziek gespeeld met om het uur nieuws. In het weekend wordt live uitgezonden.

Internet radio Wasabi FM is ontstaan uit de talenten van drie radio Dj’s, Danny Vandyck, James Vanwalleghem en Jan van Beveren. Danny Vandyck was in de jaren 80 nog actief bij radio KLO (Kuurnse Lokale Omroep). Tot 2012 ook actief als presentator van de Vlaamse Super 15 die op verschillende radiostations liep. Bij Wasabi FM staat Danny in voor de publiciteit en de nieuwsuitzendingen. James Vanwalleghem begon zijn radio carrière bij radio Century, MRL en Pallieter uit Menen, daarna een tijdje gewerkt voor Topradio Gemini en als laatste actief bij radio Contact. Momenteel nog te horen in het programma Muziekcafé op een 20 tal lokale radiostations. De derde persoon achter dit project is Jan Van Beveren. Jan start zijn radioloopbaan in de jaren 70 bij Gemini in Moeskroen. Later werd het KLO uit Kuurne en Happy FM uit Zwevegem.

Tijdens de ArtMarkt en de Ezelsfeesten in Kuurne zijn ze live aan het werk te zien. Wasabi FM vind je op www.wasabifm.be