BRU_news_09De eerste fruitboom plantdag op Paasmaandag was meteen een schot in de roos.Ongeveer 150 gezinnen kwamen in de namiddag naar het fruitbedrijf van Els en Arne in Sint-Eloois-Vijve om er hun eigen appel- of perenboom te planten. Na een kleine uitleg over hoe de boom best te planten konden de mensen zelf aan de slag. De naam die als laatste aan de boom werd bevestigd mocht men zelf kiezen. Dit kon de naam van het gezin zijn, de naam van de kinderen, vereniging of bedrijf, maar ook ter nagedachtenis van iemand. Het gezin van Stan Vlamynck en Tine Levebre uit Waregem hadden maandag de eer om als eerste, samen met hun kinderen Lucas, Kobe en Lotte, een jonagold boom in de grond te stoppen. Nog dit jaar zou men moeten kunnen genieten van een drie à viertal appeltjes of peertjes die de boom voortbrengt. Aanstaande zaterdag is er een tweede plantdag voorzien. Voor de vlugge beslissers kan er nog een boompje voorzien worden. Meer info hierover vind je op http://www.mijnfruitboom.be