Bedrijfsbrand bij Galloo in Menen
Foto: NFG

In de wijde omgeving van Menen kon je zaterdagnamiddag niet naast de zware hevige rook kijken die afkomstig was van een brand op het terrein van metaalverwerkend bedrijf Galloo. Zowel bewoners van Menen en het Franse Halluin verwittigden de hulpdiensten. De brandweerzone Fluvia rukte met diverse voertuigen uit terwijl ook de Franse brandweer hun voertuigen ter plaatse stuurden. Om 17u25 konden de bluswerken worden aangevat. Een deel van het verwerkte recyclage materiaal had het vuur gevat, de oorzaak moet nog worden gezocht. Een deel van de Wervikstraat werd in eerste instantie verkeersvrij gemaakt zodat de hulpdiensten vlot het terrein konden bereiken. De omgeving van de industrie zone was volgelopen met ramptoeristen.

De samenwerking tussen de verschillende brandweerkorpsen zorgde ervoor dat men het vuur snel kon bedwingen.