Vergeten frietuurpan zorgt voor brand

In de nacht van dinsdag op woensdag is brand uitgebroken in de keuken van een kleine woning gelegen in de Stadendreve. De 48 – jarige bewoner van de woning die een kleine honger had gekregen besloot om nog op het late uur zijn frituurpan aan te zetten.  De man dommelde echter even later terug in slaap.  Pas wanneer zijn twee honden hard begonnen te blaffen nadat de woonkamer zich had gevuld met rook ontwaakte de man uit zijn slaap.  Op dat ogenblik had het vuur zich reeds uitgebreid tot het woongedeelte van het pand waardoor de bewoner als een rad in de val zat.  Doormiddel van een raam stuk te slaan kon de man zich nog op het laatste nippertje in veiligheid brengen.  Voor zijn twee honden kon echter geen hulp meer baten gezien beide dieren teveel rook inademden en omkwamen in de brand. De brandweer kon de brand snel bedwingen maar kon niet voorkomen dat de woning onbewoonbaar werd.  De bewoner zelf kwam er met de schrik vanaf. Oververhitting van de frituurpan ligt aan de basis van de brand.