Poolse bewoners kunnen nog net op tijd brandende woning verlaten

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een felle brand voor heel wat schade gezorgd aan een woning gelegen in de Ieperstraat. Het vuur ontstond omstreeks half drie in de garage van het huis maar versrpeidde zich al snel naar de volledige benedenverdieping van de woning. De twee Poolse bewoners die woonachtig zijn in de woning kondig tijdig het huis verlaten maar raakten bevangen door de rook. Ze dienden voor verzorging te worden overgebracht naar het ziekenhuis  Het brandweerkorps van Hooglede kreeg versterking van diverse andere korpsen uit de buurt om het vuur te lijf te gaan. Pas na enkele uren kreeg de brandweer het vuur onder controle. Even werd gevreesd dat het vuur zou overslaan naar een bedrijfsgebouw die in de onmiddellijke omgeving van de woning stond en  eigendom is van Turbo’s Hoet, maar dat kon de brandweer voorkomen.  Door de brand werd de woning totaal verwoest. Nadat het vuur onder controle was bleef de brandweer nog een tijdlang nablussen. Het parket stelde een branddeskundige aan om de oorzaak van de brand te achterhalen.