ArtMarkt was een groot succesAfgelopen weekend vond de achtste editie plaats van ArtMarkt in Kuurne. Het Braderiecomité werkt voor dit evenement samen met de Koninklijke Kunstkring Evariste Carpentier. Deze editie was een schot in de roos. Op zaterdag werd er gekozen voor oude ambachten. Er was onder meer een mandenvlechter, een zetelgarnierder, een instrumentenbouwer, een hoefsmid, een houdsnijwerker, een stoelenvlechter, een decoupeerder in minidoosjes en een stoelenvlechter. Volgens de ambachtslieden waren de mensen zeer nieuwsgierig naar de manier van werken. De bedoeling van de organisatie is om de oude ambacht in de komende jaren verder uit te bouwen. Ook was er veel belangstelling voor de tentoonstelling van het jeugdatelier dat plaatsvond in het vroegere gemeentehuis. Op zaterdagavond werd voor de tweede keer café chantant georganiseerd. Het Fenomeen, De Kroone, Bockor café, Donky Shot en de Middenstand hadden elk hun thema.

Op zondag waren tal van kunstenaars afgezakt naar het Marktplein waar je ze live aan het werk kon zien. Beeldhouwers, schilders, graffity spuiters, naaiwerk, juweel makers, … Volgens Annie Messely van de Kunstkring waren 63 kunstenaars ingeschreven. Dat zijn er weer een pak meer dan de editie van 2013. Het was duidelijk dat op zondag, mede door het goede weer, veel mensen op de been waren. De Kunstarena was op het Marktplein een echte eyecatcher en kon gebruikt worden voor vaste wand van een aantal kunstenaars. Mart Café had een optreden voorzien van de MG Brothers en The Shadows. Bij de Middenstand was er een live uitzending van Radio Miamigo Kuurne en in de Kerkstraat en de Elisabethstraat kon men er koopjes doen bij de plaatselijke handelaars en marktkramers. Als we naar een reactie vragen van de organisatoren zijn die best tevreden. De grote belangstelling en de vlotte samenwerking doet hen al uitkijken naar de volgende editie.