Boudewijn Seapark verwelkomt nieuw baby dolfijntje

In Boudewijn Seapark is maandagavond iets na 20.00 uur dolfijn Roxanne bevallen van een gezond kalf. Het geslacht van de baby dolfijn kon echter tot op heden nog niet bepaald worden gezien de verzorgers moeder en baby niet willen storen. Een voorlopige naam voor het kalfje werd echter al snel gevonden en dit gebeurde zelfs met een knipoog naar de wereldbeker voetbal toe.  Het baby dolfijntje draagt voorlopig de naam Origi, naar de Rode Duivel die voor de winnende goal zorgde vorige zondag in de wedstrijd tegen Rusland. De naam Origi werd ook gekozen omdat de komst van een babydolfijntje steeds goed ‘scoort’ bij de bezoekers van het park…

De bevalling van babydolfijn Origi liep echter niet zoals dat normaal gebeurd bij dolfijnen gezien het om een een stuitbevalling ging en dat is ongewoon bij dolfijnen. Normaal komt het staartje eerst, zodat de staartvin hard kan worden om hiermee goed te kunnen zwemmen. Als de snuit eerst komt, dan heeft de staartvin geen tijd om hard te worden en kan de baby niet zwemmen na de geboorte waardoor het jong kan verdrinken. Toch verliep de bevalling vlot. Ervaren mama Roxanne (29 jaar) droeg haar zoontje de eerste 15 minuten op haar rug, zodat de staartvin kon harden en het kalfje de tijd kreeg om te leren zwemmen.  Het is 11 jaar geleden dat er nog een kalfje gezond en wel werd geboren in het Brugse dolfinarium. In 2003 werd Ocean geboren. Mama was toen ook Roxanne. 
Bezoekers kunnen Roxanne en baby Origi pas vanaf half juli bezoeken, om moeder en kalfje nu nog even alle rust te geven. Er zijn wel camera’s onder water geïnstalleerd. De beelden worden live vertoond op grote schermen aan de ingang van het dolfinarium in Boudewijn Seapark. 
Vanaf half juli kunnen bezoekers op kraambezoek in het dolfinarium zelf. 

 

 

Tags: