Nieuwe brandweervoertuigen in Waregem officieel in gebruik.Dinsdag heeft brandweerpost Waregem twee nieuwe dienstvoertuigen in gebruik genomen. Het was Waregems burgemeester Kurt Vanryckeghem die de sleutels van de twee nieuwe voertuigen aan dienstchef Kapt. Willy Pauwels van de Waregemse brandweer mocht overhandigen. Het nieuwe rollend materieel betreft in de eerste plaats een signalisatievoertuig die plaats biedt aan een chauffeur en 2 bijrijders. Het tweede voertuig is een nieuw commandovoertuig die voorzien is van diverse kasten en laden voor het opbergen van interventieplannen, persluchttoestel, blustoestel,… Er is een administratieve cel voorzien met zitbank en schrijftafel om bijvoorbeeld een brandcommando te organiseren. Van dit type werden er in de Fluviazone drie gelijke voertuigen aangekocht, de andere 2 worden ter beschikking gesteld aan de brandweerposten va Harelbeke en Menen.