bestuur ArtMarkt KuurneKomende zaterdag 31 mei en zondag 1 juni gaan kunst en braderie terug hand in hand tijdens de 8ste zomerbraderie en artmarkt. Nieuw dit jaar zijn tijdens de Artmarkt de oude ambachten die uitgebreid aan bod komen. Op zaterdagnamiddag zullen onder meer een tonnenbouwer, mandenvlechter, hoefsmid, stoelenvlechter, … aan het aanwezige publiek het beste van zichzelf geven om hun beroep in de kijker te plaatsen. Op zondag wordt het accent op beeldende kunst gelegd. Nu al zijn 25% meer kunstenaars ingeschreven. He wordt drummen op het Marktplein.  Naast de activiteiten die plaatsvinden op en rond het marktplein is er ook gelijklopend in Galerie Depypere de tentoonstelling Kunstzomer Leiestreek. Deze tentoonstelling is reeds aan zijn zesde editie toe en toont sculpturen van Marc Roos en schilderijen van Evariste Carpentier. Ook in het gemeentehuis zijn komend weekend schilderijen van Evariste Carpentier te bezichtigen. Wie het volledige programma wil inkijken van de Artmarkt en zomerbraderie kan terecht op www.artmarktkuurne.be