Verkeersongeval met vrachtwagen in Dentergem, bestuurder gekneldZaterdagvoormiddag gebeurde een ongeval in de Tieltstraat in Dentergem. Een vrachtwagen die uit Wakken kwam en richting Tielt reed raakte de controle over zijn stuur kwijt net na een bocht en raakte daarbij een boom die naast de rijweg stond. Door de klap kwam het gevaarte op zijn zijkant in een akker terecht en zat de bestuurder een tijdje gekneld met zijn benen. Landbouwers die aan de overkant van de weg op hun land aan het werk waren zagen het allemaal gebeuren en konden vlug de hulpdiensten verwittigen. De brandweer kon het licht gewonde slachtoffer snel bevrijden en via de voorruit uit het voertuig halen, waarna deze door de dienst 100 voor verdere verzorging werd overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding was er ook een mazoutlek ontstaan aan de vrachtwagen. De lekkende vloeistof werd opgevangen. Na de takeling en het opruimen van de weg werd de Tieltstraat terug opengesteld voor alle verkeer. Het verkeer moest tijdelijk een plaatselijke omleiding volgen. Bij het ongeval was er geen ander voertuig betrokken.
Tags: