Deuren Lunch Garden blijven 24 uur gesloten door vakbondsactieDoor een stakingsactie bij Lunch Garden blijven vandaag de 50 restaurants die Lunch Garden in eigen beheer heeft gesloten. 24 restaurants die zijn ondergebracht bij Total-tankstations of in handen zijn van franchisenemers zijn vandaag dan wel terug geopend. Ook voor de plaatselijke vestiging van Lunch Garden in het Ring Shopping Noord gelegen aan de Ringlaan staat een stakerspicket opgesteld.  ‘In totaal twintig van de drieëndertig personeelsleden gingen in op onze oproep om vandaag te staken’, verduidelijkt   Dieter Devos van ACV Voeding,’ De klanten tonen begrip voor de situatie, al moet ik er meteen aan toevoegen dat heel wat mensen via de media duidelijk reeds vernomen hadden dat er vandaag ging gestaakt worden bij Lunch Garden waardoor de drukte is uitgebleven. Met onze actie willen we ons verzetten tegen de cao-voorstellen die op tafel liggen door de directie van Lunch Garden.’  De directie van Lunch Garden wil onder meer de openingsuren verlengen van de restaurants en vraagt ook aan hun personeel meer polyvalentie. Bovendien wil de directie van Lunch Garden ook het oude, voordelige GB-statuut waarvan nog  een kleine groep werknemers geniet beïndigen. De staking bij Lunch Garden duurt 24 uur al doen niet alle filialen van Lunch Garden mee aan de actie.  

Tags: