Dinsdag 18 maart is de politie van de Politiezone Het Houtsche erin geslaagd na intens speurwerk in een gerechtelijk onderzoek om in Zedelgem een lokale coffeeshop op te doeken. De handel gebeurde in een clandestien café die als cannabishandel werd gebruikt. Tijdens de huiszoeking in het pand werd een anderhalve kilogram cannabis aangetroffen, naast andere elementen die wijzen op een lucratieve handel tijdens de voorbije maanden.  Opvallend is dat het koppel ongeveer een jaar geleden reeds werd opgepakt wegens hun aandeel in een professionele cannabisplantage die toen was opgezet in hetzelfde pand. Het koppel werd woensdag door de onderzoeksrechter te Brugge aangehouden.  Naast de cannabishandel werd tevens een bevoorradingslijn van amfetamines vanuit Oostende in kaart gebracht, waar tevens twee verdachten werden gearresteerd in samenwerking met de PZ Oostende. Hierbij werd vastgesteld dat een aantal bewoners uit de regio Zedelgem zich naar Oostende begaven om er amfetamines aan te schaffen. Ook het tweede koppel verdachten die werd opgepakt zijn eveneens geen onbekenden voor het gerecht. Het koppel werd woensdagmiddag voor de onderzoeksrechter van Brugge geleid, eveneens met het oog op opsluiting in voorlopige hechtenis.