BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Rollegem: 4 dieven opgepakt

4 dieven opgepakt Op zondagavond 9 maart kon de politiezone Vlas na een klopjacht 4 Roemeense inbrekers oppakken in Rollegem. De dieven hadden zich verstopt in een duiker van een beek langs de weg.

Zondagavond rond 18u30 belden de dieven aan bij een slachtoffer in de Schreiboomstraat. De bewoners waren echter niet thuis. De inbrekers forceerden een raam achteraan de woning om hun slag te slaan. Een buur even verderop merkte dit op en verwittigde de politie. Een politiepatrouille had net in Bellegem een interventie uitgevoerd waardoor ze zeer snel ter plaatse waren. Onmiddellijk werden ook andere patrouilles opgeroepen om versterking te bieden. Door de snelle interventie van de politieteams konden de daders niet meer terug naar hun vluchtauto.

Daarbij liepen ze door de velden en volgden ze de loop van een beek, waar ze zich uiteindelijk verstopten in de koker van een duiker. De alerte buurman en de politiemensen kregen felicitaties van de slachtoffers. Door de opmerkzaamheid en kordaat optreden hadden de slachtoffers hun gestolen kostbaarheden snel terug. De onderzoeksrechter heeft de 4 Roemeense dieven, die allen meerderjarig zijn, aangehouden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2014
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws