Wielergekte slaat reeds een beetje toeKuurne maakt zich stilaan op voor het grote wielermoment van komende zondag.  Het reizend kunstwerk ‘De Ontsnapping’ van Antwerps kunstenaar Erik Nagels is daarvan alvast een mooi voorbeeld.  Het idee om het kunstwerk naar Kuurne te halen kwam van Beatrijs Leconte voorzitster van de Kuurnse cultuurraad. ‘Naast kunst hou ik ook van wielrennen.’ Vertelt de voorzitster,’ Toen ik het kunstwerk de ontsnapping zag was ik dan ook meteen verkocht. Al snel kreeg ik groen licht van zowel de organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne als het gemeentebestuur om het kunstwerk richting Kuurne te laten komen. Uiteindelijk waren we het snel eens over de locatie waar de 24 renners zouden komen. Gezien zondag het marktplein deel uitmaakt van het parcours was dan ook de standplaats van het kunstwerk snel gekozen. ‘ Het kunstwerk De Ontsnapping bestaat uit een peloton van 72 levensgrote speelgoedrenners in polyester waarvan er 24 op het Marktplein staan opgesteld. Het kunstwerk verwijst naar de rennertjes die in de jaren ’60 en ’70 in de zeeptrommel staken. Het kunstwerk is nog te bezichtigen tot 5 maart. In april zal het ook in Heule die dorp van de ronde is te bezichtigen zijn .