Aftellen naar 66 ste Kuurne-Brussel-Kuurne

Het zijn momenteel drukke tijden voor de organisatoren van Kuurne-Brussel-Kuurne. Na de afgelasting van vorig jaar wegens het slechte weer zien de weersvoorspellingen voor komende zondag er stukken beter uit. De wielerkoorts neemt dan ook stilaan toe in Kuurne. Na de afgelasting vorig jaar wegens de barre weersomstandigheden snakken zowel de organisatoren als duizenden wielerfands naar een nieuwe edite van Kuurne-Brussel-Kuurne die dit jaar voor de 66 ste maal zal verreden worden. Wie een glimp van de renners wil opvangen komende zondag moet daarvoor in de omgeving van het Kuurnse hippodroom zijn. Vanaf 10 uur is in de Brugsesteenweg de aankomst voorzien van de diverse rennersbussen gevolgd om 10.40 uur door een ploegenvoorstelling. Nadat elke renner het deelnemersblad ging tekenen wordt het startschot van de 66 ste Kuurne-Brussel-Kuurne voor eliterenners gegeven om 12.00 uur. Tijdens de 197 kilometers die de renners krijgen voorgeschoteld komende zondag dienen negen hellingen te worden beklommen waaronder de Edelare, La Houppe, de Kanarieberg, de Kruisberg, de Oude Kwaremont, de Cote Du Trieu, de Tiegemberg, de Holstraat en ten slotte de Noekereberg.  Rond 16.00 uur is dan de eerste doortocht voorzien van de beroepsrenners waarna nog twee plaatselijke ronden dienen afgelegd te worden.  De aankomst is voorzien omstreeks 16.45 uur en dan pas zullen we weten wie Mark Cavendish opvolgt die in 2012 Kuurne – Brussel – Kuurne won.