Getuigen gezocht voor opzettelijke slagen en verwondingenDe politie en het parket van Kortrijk doen een oproep naar getuigen van een feit van opzettelijke slagen en verwondingen, dat gebeurde op vrijdag 8 november 2013, tussen 03.00 uur en 03.30 uur, in de Doorniksesteenweg, ter hoogte van huisnummer 214, in Kortrijk.

Een student, die terugkeerde van vermaakuitstap, wandelde met een medestudent in de richting van het centrum van Kortrijk. Ter hoogte van de brandweerkazerne werden ze ingehaald door een fietser die in dezelfde richting reed. Hierbij raakte de fietser de student. Een korte woordenwisseling volgde en de fietser stapte op beide studenten af en gaf hen enkele rake klappen. Door de slagen viel de student neer op de gelijkgrondse berm en bleef er roerloos liggen.

Twee studenten met de fiets zijn toen gestopt en hebben zich vergewist van de toestand. Op dat ogenblik was de ‘belager’ mogelijk reeds vertrokken. Tevens is nog een voertuig gestopt met 3 personen aan boord die zich om het slachtoffer hebben bekommerd en de hulpdiensten hebben ingelicht. De student liep ernstige verwondingen op aan het hoofd.

De agressor betreft een jongeman, blank, ongeveer 20 jaar, blond haar, drager van een grijze jas en verplaatste zich met een zilverkleurige fiets.

Heeft iemand dit voorval gezien of kan iemand die kort na de feiten ter plaatse is gekomen zich bij deze kenbaar maken?

Alle informatie die kan leiden tot identificatie van de agressor is welkom.

Onderzoekende politiedienst :
Politiezone VLAS – Lokale Recherche
Team Personen – teamchef/hoofdinspecteur Ferdinand DEPYPERE
Beverlaai 3 – 8500 Kortrijk
tel. 056 23 97 01 – e-mail: ferdinand.depypere@pzvlas.be

Tags: