VVB verenigd brandweervrijwilligersSinds afgelopen zondag hebben ook de Vlaamse Brandweervrijwilligers hun vertegenwoordigers. Voorzitter Geert ­Ollevier, zelf actief als vrijwilliger bij de brandweer van Harelbeke is alvast strijdlustig en hoopt binnenkort mee aan ­tafel te kunnen zitten als er verder met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) over het statuut wordt onderhandeld.  ‘Als we nu niets ondernemen is het straks te laat gezien de reeds ver gevorderde plannen in de brandweerhervorming’, licht de voorzitter toe,’ Ons initiatief kreeg reeds respons uit gans Vlaanderen.  Tot op heden (maandagavond) mochten we reeds 600 lidmaatschappen noteren en onze vereniging werd pas zondag opgericht wat meteen het bewijs levert dat er nood was aan een vereniging als de VVB.  Ook onze facebookpagina kon reeds op een 1566 likes rekenen wat eveneens meer dan onze verwachtingen overtreft.’  Of de minister oor zal hebben voor de nieuw opgerichte vereniging zal binnenkort blijken tijdens de verdere onderhandelingen.  Vooral een haalbaar opleidingsbeleid die combineerbaar is met het werk en het privéleven van een vrijwillig brandweerman vormt de hoofdbrok van de eisen van de vereniging die de oprichting vraagt van een werkgroep binnen het Ministerie van Binnenlandse zaken die zich specifiek bezig houd met de problematiek van de vrijwilligers bij de brandweer.