Winnaars awards bekendOp donderdag 30 januari vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats voor Kuurnse ondernemers en handelaars. Zo een goede 200 genodigden zakten af naar Salons Vaernewijck voor een gezellig samenzijn en de bekendmaking van de 3 awards 2013.De awards werden bekendgemaakt door de Kuurnse burgemeester, Francis Benoit.
Er waren 3 categorieënr:
  • Award voor de mooiste etalage (uitgereikt door het Braderiecomité)
  • Award voor bedrijf van het jaar (uitgereikt door Bedrijvenpark Kortrijk Noord)
  • Award voor marketing (uitgereikt door Unizo)
De award voor mooiste etalage, uitgereikt door het Braderiecomité (www.bra3.be) werd gewonnen door herenkledij Charden. Deze winkel bevind zich in de Kerkstraat 22.Mvr. Mien Vanderbeke is de uitbaatster van de zaak. Zij won door de sfeervolle etalage met de kerstdagen en tevens de buitengewone decoratie aan de buitenkant. De 2 andere genomineerden waren damesboetiek Lady L en zwangerschapskledij Entre Nous Deux.

De award voor bedrijf van het jaar, uitgereikt door Bedrijvenpark Kortrijk Noord, werd gewonnen door Real Internet Solutions. Dit bedrijf bevindt zich in op Rijksweg 24. (www.ris.be) Mr. Kurt Gekhiere is er de bedrijfsleider. Hij won met zijn bedrijf deze award door 21,6% van de stemmen te behalen tijdens de BPKN stemmenronde. De 2 andere genomineerden waren telecom bedrijf Tiger Experience met 18,1% van de stemmen en bedrijfskledij Tric met 12% van de stemmen.
 
De 3de award voor marketing, uitgereikt door Unizo, werd gewonnen door de Computerfabriek (www.computerfabriek.be). Zij wonnen deze award voor hun grote investeringen in de zaak, de vernieuwde winkel, de uitbreiding van het gamma met GSM toestellen en de online verkoop met direct levering. De 2 andere genomineerden waren Hifi Defoort en ramen en deuren Berlico.