Op donderdag 16 januari werden in Kortrijk, tussen 12.30 uur en 21.00 uur, verkeerscontroles uitgevoerd in de Stasegemsestraat, Oudenaardsesteenweg, Doorniksesteenweg en Pottelberg. In totaal werden 108 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten ook een ademtest afleggen. 1 bestuurder had teveel gedronken en moest drie uur zijn rijbewijs afgeven.

Verder werden nog volgende verkeersinbreuken vastgesteld:

– niet-verzekerd voertuig werd in beslag genomen;
– waarschuwingen werden opgesteld inzake de autoverzekering;
– bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet;
– kinderen werden niet vervoerd in een kinderbeveiligingssysteem;
– waarschuwingen werden opgesteld inzake de technische eisen van het voertuig;
– voertuigen waren niet geldig gekeurd;
– waarschuwing werd opgesteld inzake het rijbewijs.

Naast deze controles werden ook Snelheidscontroles gehouden in de Beneluxlaan, Heulsestraat, Doornikserijksweg en Visserskaai. In totaal werden 1155 voertuigen gecontroleerd waarvan er 47 of 4% te snel reden.

 

Tags: