Woensdagavond vormden de terreinen van de universiteit kulak het decor voor een grootscheepse politieoefening.  Nadat een gewapende man al schietend de gebouwen was binnengedrongen en er een honderdtal aanwezigen in bedwang hield spoedde de politie zich ter plaatse.  Agenten van de speciale eenheid Tares van de politiezone Vlas drongen meteen het gebouw binnen en konden op korte tijd heel wat gijzelaars bevrijden uit het gebouw.  Even later werd ook de dolle schutter geneutraliseerd door de agenten. Naast de politie namen ook de brandweer, het Rode kruis een medisch team van het AZ Groeninge en de dienst 100 van de Kortrijkse brandweer deel aan de oefening.  De rampoefening kwam er op vraag van de Veiligheidscel van de Stad Kortrijk.  Met de oefening wil de Stad Kortrijk een beter inzicht krijgen op het vlak van crisisinterventie en crisiscommunicatie.