Maandagmorgen werd het nieuwe najaar van vtmKzoom voorgesteld met maar liefst 33 nieuwe programma’s die starten vanaf maandag 26 september.
Binnen enkele weken is het exact twee jaar geleden dat vtmKzoom werd opgestart. Wat begon als een zender vol nostalgie en herkenbaarheid, evolueerde vorig jaar naar een station met eigen gezichten, lokale programma’s en fictie. Vanaf maandag 26 september gaat men werken met twee subdoelgroepen : de 2,5-5 jarigen  en de 6-9 jarigen. Elke doelgroep krijgt zijn eigen programma’s, schema en zenderaankleding. Op die manier wil men de kinderen en hun ouders makkelijker maken om tot bij de programma’s te geraken die voor hen bedoeld zijn. Humor, animatiereeksen, muziek, entertainment en fictie zijn de vijf pijlers voor dit najaar.
Voor de 2,5 jarigen baseert men zich op een schema met vaste waarden zoals Nijntje, Kabouter Plop, Wolleke en Bobo aangevuld met ijzersterke nieuwigheden zoals Woezel & Pip, Chuck & Friends en Hello Kitty in 3D. Voor de 6-9 jarigen staat humor centraal met ondermeer Hallo K3, Rex en Tom & Jerry. Verder zit het najaar vol met animatiereeksen en muziek met Zing-Je-Ding, Laura Omloop en Ian Thomas. Naast het dagelijkse nieuwsmagazine WOOW! met Arne en Joyce, zal men er ook voor zorgen dat een aantal thema’s die  voor kids  belangrijk zijn tot leven brengen op de buis. Voor het eerst zal je op antenne ‘dit is voetbal, ‘het knutselprogramma Frutsel’ en ‘beroependroomfabriek’ kunnen zien. Nadat men vorig jaar Hallo K3 en De Sint Komt Thuis lanceerden, investeert men nu in een tweede reeks rond Karen, Kristel en Josje, maar ook in Skilz, een gloednieuwe lokale fictiereeks met een aantal jonge acteurs, gecombineerd met vaste waarden als Kristoff Clerckx en Jan Van Looveren. Dus een zender om niet te missen vanaf 26 september.