residentie Gildenhof, HarelbekeAfgelopen donderdag is residentie ’Gildenhof’ feestelijk geopend.  De residentie is een project van de nv Brouwershof uit Kortrijk die een samenwerkende vennootschap is van nv KSB en nv Thiers, beide uit Kortrijk. Op de gelijkvloerse verdieping zijn twee commerciële panden en een woning voorzien, op de bovenliggende verdiepingen zijn er in totaal vijftien appartementen voorzien met één of twee slaapkamers en een grote zonnige terras.  Daarnaast bied de residentie ook nog negentien garages en zeven parkeerplaatsen aan.   Lieven Thiers: Het idee om hier een residentie neer te zetten kwam er nadat de Christelijke Mutualiteiten ons contacteerde.  De CM wilde vernieuwing voor zijn kantoor aan de Marktstraat en was op zoek daarvoor naar een projectontwikkelaar. Nadat eerst het vroegere CM kantoor en café de Gilde werden gesloopt, herrees al snel een compleet nieuw gebouw.’  In één van de twee gelijkvloerse panden zal het nieuwe CM kantoor haar intrek nemen.  Daarnaast komt een café met achtergelegen vergaderzaal waarvan brouwerij Bavik reeds de overeenkomst op zak heeft.’
Tags: