Op donderdag 24 maart trekt een betoging van enkele vakbonden door Brussel. De betoging is gericht tegen de Europese top die op 24 en 25 maart in de hoofdstad plaatsvindt. Er worden tussen 15.000 en 20.000 betogers verwacht. In en rondom Brussel worden ernstige verkeersproblemen verwacht; ook het openbaar vervoer zal ernstige hinder ondervinden van de betoging.
De betogers verzamelen rond 8 uur ‘s morgens aan de stations Brussel-Noord en Brussel-Zuid en op het Meiserplein en de rotonde Montgomery. Via elke een eigen reisweg worden die grote groepen enkele uren later in de Wetstraat verwacht. Een andere betoging zal aan het Atomium plaatsvinden. De politie verwacht dat de verkeershinder die dag heel groot zal zijn. Niet alleen zullen het centrum, de kleine Ring en de buurt rond Europese wijk zware hinder ondervinden, ook op alle toegangswegen naar Brussel zal het moeilijk rijden zijn. Vooral voor het verkeer dat uit het oosten van het land komt (bv.E40 vanuit Leuven), worden er grote problemen verwacht. Ook het openbaar vervoer in Brussel zal hinder ondervinden van de betoging gezien een groot aantal van de betogers met het openbaar vervoer naar Brussel zal komen en enkele belangrijke assen zal bezetten.

Tags: